به نشان گر هاي رنگي مواد غذايي توجه كنيد
مهندس فضيلت بني زماني كارشناس صنايع غذايي و مدير نظارت بر مواد غذايي، آرايشي، بهداشتي مديريت غذا و داروي دانشكده علوم پزشكي گراش درباره نشان گرهاي رنگي چاپ شده بر روي مواد غذايي گفت:
طرح برچسب نشان گرهاي رنگي تغذيه اي(چراغ راهنماي تغذيه اي) بر روي محصولات غذايي و آشاميدني با مشاركت و همكاري سازمان غذا و دارو و صاحبان صنايع غذايي و آشاميدني در حال اجراست كه مردم بايد به آن توجه كنند.
وي گفت:نشان گر رنگي تغذيه اي به عنوان يك متخصص تغذيه پيشنهادهايي مي دهد تا ما را در انتخاب آسان و سالمتر كمك مي كند. بني زماني افزود:«اين نشان گرها كمك مي كند در زمان خريد يك محصول غذايي در يك نگاه ارزيابي و انتخاب مناسب داشته باشيم و در اين نشانگر رنگي پنج شاخص مهم و موثر در سلامتي يعني انرژي - قند - چربي - نمك - اسيدهاي چرب ترانس درج شده است كه با توجه به رنگ اين شاخص ها هر كس به تناسب سن و نوع بيماري مي تواند محصول خود را براي مصرف انتخاب كند.
در اين شانگرها رنگ سبز يه معني اندك ، رنگ نارنجي به معني متوسط و رنگ قرمز به معني زياد مي باشد. به طور مثال فردي كه داراي فشار خون بالا است اگر در هنگام خريد براي شاخص نمك رنگ قرمز انتخاب شده است بايد از خريد آن محصول اجتناب كند و محصولي را از با مقدار نمك كمتر خريداري نمايد.
اين كارشناس صنايع غذايي اضافه كرد: البته در كنار اين نشانگرهاي رنگي اعدادي نيز نوشته شده كه بايد به مقدار ان اعداد نيز توجه كنيم.
وي خاطر نشان كرد: اين نشانگرها به منظور مقايسه يك محصول با محصول ديگر نمي باشد، بلكه مقايسه يك محصول با توليد متفاوت است و اولويت انتخاب با محصولي است كه با توجه به شرايط فيزيكي و جسماني ما مناسب تر باشد.